Nicolas Feuillatte var født ind i en familie, der levede af importforretninger. Derfor var det naturligt, at han fulgte dette spor. I stedet meldte han sig til den franske hær og gjorde en modig indsats under 2. Verdenskrig. Han vendte uskadt hjem og med en stor respekt for livet, og han følte nu, at hans fremtid lå i USA, hvor han som 21-årig emigrerede til i begyndelsen af 1950’erne. Efter nogle års ansættelse i forskellige forretningsforetagender, startede han sit eget firma. Han havde set en stigende efterspørgsel på afrikansk kaffe og etablerede derfor sin egen import.
Da Centre Viticole - Champagne Nicolas Feuillatte med sine 84 kooperative vingårde slog sig sammen med kooperativet CRVC med sine 23 vingårde og blev til Terroirs et Vignerons de Champagne d. 31. december 2021, kunne de prale af 6.000 medlemmer og 3.000 ha marker, svarende til 9% af Champagneregionen og en estimeret årlig produktion på ikke færre end 245 millioner flasker.
Nicolas Feuillattes Brut Fondamental er pt. eneste økologiske certificerede Champagne under AB, Agriculture Biologique, men Terroirs et Vignerons de Champagne har etableret en afdeling, der har til formål at opmuntre og ledsage deres medlemmer til at skabe en mere bæredygtig måde at arbejde og dyrke druer på. Der er således forventninger om flere bæredygtige tiltag i den kommende tid.