Fra Quinta da Valeira, der ligger højt over den østlige ende af Douro-floden, kommer livlige vine med frisk smag, som udtrykker quintaens luftige friskhed, elegance og skønhed.
Beliggende mellem 400 og 500 meter over havets overflade, fanger Valeira enhver forbipasserende brise, hvilket gør det køligere end mange vinmarker i denne varme østlige ende af Douro-dalen. Skiferjorden er en vinmagers drøm, der tillader regn at trænge dybt ned i bjergskråningen for at vande rødderne af vores vinstokke, men bevarer dagens solrige varme til langt ud på aftenen for at skabe et mere moderat og skånsomt mikroklima til at modne vores druer til perfektion .
Quinta da Valeira er et biologisk mangfoldigt og smukt landskab med næsten 10 hektar modne vinstokke over 27 hektar jord. Lidt over halvdelen af vingården er beplantet med Touriga Nacional. Touriga Nacional er muligvis den fineste af Port-druesorterne og er dybt aromatisk og kompleks med intens smag, der kan variere fra frugtagtig til blomsteragtig til mineralsk, afhængigt af forholdene. Naturligt høje niveauer af tanniner og god syre er grundlaget for velafbalancerede og langlivede Ports.
Vingårdens balance er fordelt på tre mere klassiske Port-druer. Touriga Franca bringer yderligere kompleksitet til vores vine med rød frugt og eksotiske blomsternoter samt god syre. Tinta Francisca tilføjer en livlig friskhed til blandinger, og Sousão er kendt for komplekse jordiske smage, syre og intens farve. For at fuldende vores udvalg af portvine bruger vi hvide druer og økologiske røde druer fra nabolandet Quinta da Trovisca, som deler Valeiras højde og luftighed.
Cláudia Quevedo voksede op i S. João da Pesqueira og Coimbra og studerede enologi på universitetet i Vila Real. Da hun var færdig med sin uddannelse i 1998, tilbragte hun seks måneder hos Barros & Almeida i Vila Nova de Gaia. Douroen kaldte hende dog tilbage, og i 1999 vendte hun tilbage til S. João da Pesqueira i tide til høsten. Hun har lavet vine fra familiens vinmarker lige siden.