Auténtivo Nativo er en lagret rom lavet af lokale sukkerrør dyrket i den mineralrige vulkanske jord i Herrera-regionen i Panama .
Den destilleres kontinuerligt i en klassisk 1922 kobber- og messingdestillation på Las Cabras-destilleriet.
Spiritusen er fremstillet af håndhøstede sukkerrør dyrket, fermenteret lokalt med en af de vigtigste Rum Masters og destilleret i gamle kobbersøjler, næsten hundrede år gamle, før den lagres i hvide amerikanske egetræer.
Disse rom er kendt for deres næsten perfekte balance, et vidnesbyrd om masterblenderens fine kunst
Rejsen begynder i vores anlæg med høsten af sukkerrørene til Panamas omkostninger.
Panama ligger mellem Stillehavet og den tropiske regnskov i den nordlige del af Panama.
Panama er et tropisk paradis med gennemsnitstemperaturer på 27 til 35 grader.
Næsten 500 floder snor Panamas barske landskab. Det giver de bedste betingelser for at plante sukkerrøret.
Vores hensigt er at udvinde 100% af saften til sukkerrørene for at være forberedt på gæringen.
I gæringsprocessen omdanner gæren melassen til ethylalkohol og andre hemmelige ingredienser, hvilket resulterer i vores specielle formel.
Fermentering er en langsom proces - bydende nødvendigt for at skabe et perfekt produkt og giver congenerics og estere.
Hele gæringsprocessen tager cirka 3 dage, men dette vil afhænge af egenskaberne ved det endelige produkt, der skal opnås.
Rommen destilleres for at opnå deres karakter og personlighed.
Alkoholen er renset og befriet for alle de forbindelser, der ikke hører til rom.
Nativo Rum destilleres i kolonner med plader af kobber og kontinuerlig destillation.
Alle pladerne i koncentratorkolonnen, der producerer destillatet, er lavet af kobber for at garantere dets organoleptiske egenskaber.
Nativo Rum hviler på Bourbon egetræsfade. Egetønderne af bourbon giver det sidste touch til vores produkt.
Tønderne gennemgår en dåb i ild for at genoplive de indesluttede forbindelser fra tidligere generationer af rom.
Tønder af Bourbon er omhyggeligt udvalgt efter deres bidrag til aroma, farve og smag af den endelige blanding.
Vi bruger 10% af nye tønder for at have en unik profil og smag.
Normalt alderen mellem 55%, 65% og 75%.
Angels share: 1 år taber 12%, på 2. og 3. år 8% og fyldes igen med andre tønder samme år.
Nativo Rum er en eksklusiv, unik blanding lavet af Nativo-teamet og den verdenskendte Master Blender, Don Pancho Fernandez & Eduardo Perez .
En blanding af tønder med forskellige prøvetryk og opbevaringssteder.
15 år og 20 år er de yngste rom i de respektive blandinger, men der er ældre romfade inkluderet i hver blanding.
Romlagringen i tønder er blandet fra en række forskellige prøveniveauer, hvilket gør det muligt for trætønderne at give romdestillatet forskellige smagsvarianter.