Riecine var oprindeligt ejet af et nærliggende kloster indtil det 20. århundrede, faktisk giver kirkens arkiver fra 1112 e.Kr. den tidligste kendte optegnelse over vingården kaldet Riecine. Er meget tæt på udgravninger af en etruskisk township. Det er muligt, at vin er blevet produceret i bakkerne omkring Riecine allerede før det XII århundrede.
Riecine ligger i hjertet af Toscana, 60 km sydøst for Firenze, 35 km nordøst for Siena, i samfundet Gaiole in Chianti. Riecine vinmarker er blandt de fineste i Chianti Classico-området. Riecine vingård har i mange årtier bevaret ry som en ægte Sangiovese-specialist.
Grundlæggeren af moderne Riecine John Dunkley, en englænder, der blev en af de mest beundrede producenter af den nye stil Chianti Classico, baseret på Sangiovese. Sammen med sin italienske kone Palmina Abbagnano erhvervede John de oprindelige 1,5 hektar jord i 1971 fra det nærliggende kloster Badia a Coltibuono. De restaurerede den gamle stenvilla på jorden og begyndte at genoplive og genplante vinstokke. Den første årgang af Chianti Classico, 1973, blev udgivet i 1975.
En nær ven af John og Palmina, Carlo Ferrini, spillede en vigtig rolle i fødslen og væksten af Riecine-vine og gav Riecine sine enologiske råd indtil 1997.
John Dunkley blev respekteret som en af Chiantis mest kloge tolke. Han har altid fastholdt, at Cabernet-varianter, der er tilladt i henhold til DOCG-reglerne for Chianti Classico, ikke havde nogen plads i vinmarkerne i Riecine. Som han engang udtrykte det: “ Når Baron Philippe de Rothschild planter Sangiovese, skifter jeg til Cabernet Sauvignon. ”
I 1991 hyrede John og Palmina, som praktikant, en ung vinmager, Sean O'Callaghan, som begyndte at slutte sig til holdet som intern Riecine-vinmager, for senere at blive en af de nylige interpeter af Riecines vinstil.
Selvom John og Palmina ikke længere findes, styrer deres inspiration stadig vores filosofi og arbejde hos Riecine.
Siden 2011 har Riecine været familieejet og ledet af Lana Frank. Familien er stærkt forpligtet til at fastholde Riecines filosofi og til at levere alt, hvad der er nødvendigt for Riecines team til at producere de store vine fra terroiret, og er totalt fokuseret på kvalitetsaspekter af alle operationer i vinmarkerne og cantinaen.