Buffalo Trace Distillery ligger ved bredden af den berømte Kentucky River, præcis ved det punkt, hvor ”The Great Buffalo Trace” krydsede selv samme flod.
Den første kortlægning af området nord for floden afsluttedes i 1773 af brødrene McAfee, og i 1775 lagde brødrene Hancock og Willis Lee grunden til Buffalo Trace Distillery, på den selv samme plads.
Buffalo Trace er alene om at bruge hele fem opskrifter på Bourbon – 3 opskrifter på rug, en på byg og en på hvede. Opskrifter og håndværk, der er udviklet gennem 220 år med kontinuerlig Bourbon-produktion. Alle deres bourbon modnes i ‘rick’ lagre, der er konstrueret af massive træbjælker med et tag af sten. Her er det muligt for en naturlig modning. Luften afkøles og opvarmes af skiftende årstider, der sammen med dampopvarmning skaber forskellige ’mikroklimaer’.
Specielle lagringsområder er specielt designet til specielle produkter. Fx er 4. og 5. etage i lagerhus C og 4. til 6. etage af lagerhusene I og K ideelle til og udelukkende forbeholdt Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon.