Tør spansk rosé fra Cuatro Rayas, der hører til på den castilianske højslette i 600-800 meters højde. Her er de en af Rueda-appellationens væsentligste aktører, der primært beskæftiger sig med hvidvin på verdejo-druen. Dog laver de også rosé, hovedsageligt på tempranillo; her dog tilsat en anelse verdejo, der bidrager med både friskhed og blomstrede undertoner.
Vinen er blevet til på et Cuatro Rayas’ strømlignede vineri med rustfrit stål så langt øjet rækker. Efter høst sidst på natten blev druerne kølet ned, afstilket og pulpen gennemgik en kold maceration, ind til den ønskede farve var opnået, hvorefter hele herligheden blev presset og vinen gæret, til den var både god og tør.
Spanske rosévine er ofte meget dybe i farven og kan have både kraft og lidt garvesyrestruktur. Hvad angår Casa Maria har man valgt ikke at træde helt så tungt på speederen; her er en lidt lysere stil – både i udseende og struktur - foretrukket.
En kølig gæring har bevaret friskheden i frugten, så Casa Maria fremstår imødekommende med aromaer af jordbær, vandmelon og lidt røde kirsebær, mens et laktisk element bidrager med en fin cremethed. Denne rosé har let fylde og er holdt i en tør, afrundet og brugervenlig stil.
Nyd Casa Maria Rosado godt afkølet, hvor den er anvendelig både som tilbehør til de varme måneders ikke så tunge retter, men den fungerer også glimrende på egen hånd.