Cantina di Negrar Ripasso Classico er en variant af Ripasso-vin produceret af Cantina di Negrar, en kendt vinproducent i Valpolicella-regionen i det nordlige Italien. Ripasso er en metode, hvor den nye vin gærer sammen med de drueskaller, der er blevet brugt til at fremstille Amarone-vin, hvilket giver en dybere og mere koncentreret smagsprofil.
Cantina di Negrar er en kooperativ vinproducent med en historie, der strækker sig over flere årtier og en stærk tradition inden for vinproduktion. Deres Ripasso Classico er lavet af en blanding af traditionelle Valpolicella druer, herunder Corvina, Rondinella og Molinara.
Denne vin byder typisk på en rig og fyldig smagsprofil med noter af mørke bær, krydderier og nogle gange en subtil ristet karakter fra den ekstra gæring af Amarone-druerne. Cantina di Negrar Ripasso Classico er velafbalanceret og kan være en fremragende ledsager til forskellige retter, herunder rødt kødretter, pasta og lagrede oste.
Med sin høje kvalitet og karakteristiske smag er Cantina di Negrar Ripasso Classico blevet populær blandt vinelskere, der sætter pris på komplekse og elegante rødvine fra Valpolicella-regionen.
Det er en fornøjelse at kunne præsentere denne elegante, fokuserede valpolicella ripasso fremstillet i hjertet af classico-zonen omkring byen Negrar i 250-450 meters højde.
Druerne til Cantina di Negrar Valpolicella Ripasso Classico Superiore er de klassiske, nemlig corvina veronese, corvinone og rondinella. De håndhøstes med efterfølgende afstilkning og temperaturkontrolleret gæring og sidenhen lagring på stål til midten af februar, hvor vinen gennemgår en maceration på skallerne fra amarone-produktionen i endnu knap 3 uger for derved at ekstrahere mere aroma og fylde. Desuden består valpolicella ripasso fra 2019-årgangen af 10% amarone.
Herefter modnes vinen på 3000 liters egefade sluttende med seks måneders flaskelagring inden frigivelse.
Resultatet er en rubinrød, elegant og ren ripasso, der ikke stræber efter sødme eller vulgær fylde, men derimod en vin med tiltalende duft af røde bær og krydrede aromaer, mens den i munden optræder med blid fylde, marasca-kirsebær, forfriskende syre og vel-polerede tanniner.
En herlig vin til stegt kød men prøv den også til en god, simpel, velsmagende pizza som margherita.
Serveres af rummelige bordeaux-glas ved 15-18°
Kunder der har købt dette produkt har også købt