Alte Rocche er en type vin fra Italien, der produceres ved hjælp af en proces kaldet "Appassimento". Appassimento er en traditionel metode, hvor druerne får lov til at tørre på vinstokken eller på særlige bakker efter høst for at koncentrere deres smag og sukkerindhold. Dette resulterer i en vin med mere intense smagsnuancer og en højere sukkerkoncentration.
Alte Rocche-vinen produceres typisk i Veneto-regionen i det nordlige Italien, hvor Amarone-vinen også fremstilles med samme teknik. Druerne, der bruges i Alte Rocche, kan variere, men lokale sorter som Corvina, Rondinella og Molinara indgår ofte.
Efter at druerne har tørret i flere uger eller endda måneder, presses de og gæres til vin. Dette giver Alte Rocche en intens smagsprofil med noter af tørret frugt, krydderier og undertiden en antydning af sødme fra det koncentrerede sukkerindhold.
Alte Rocche-vine er normalt kraftige og fyldige med en dyb farve og en kompleks smagsprofil. De er ofte en fremragende ledsager til retter med kraftig smag eller kraftige oste. Denne type vin egner sig også godt til lagring i længere tid på grund af dens høje tanniner og koncentration.
Alte Rocche er en seriøs Appasimento-vin, som består af 40% Negroamaro, 25% Malvasia, 20% Merlot og 15% Cabernet Sauvignon. I slutningen af september fjernes bladene fra vinstokken, men druerne får lov at hænge til primo oktober. Resultatet er, at druerne begynder at ”tørre ud” og mister op til 50% af druesaften, det betyder at druerne har et højt sukkerindhold og bliver mere smagskoncentrerede. Druerne høstet manuelt, ligesom de håndsorteres inden den nænsomme presning. Gæringen sker ved 26 grader og drueskindet gærer sammen med mosten for at trække farve og aromastoffer fra skindet. Efter afsluttet gæring filtreres vinen nænsomt og drueskindet fjernes. Vinen lagrer 4 måneder på 6.000 liter fade inden den aftappes. Alte Rocche har en flot dybrød farve. Bouqueten indeholder mange forskellige indtryk; kirsebær, solbær, vanille og rosiner. Smagen er er fyldig og koncentreret og sukkerindholdet, på 10 gram pr. liter, er med til at understøtte smagen af kirsebær, kakao, kaffe, blomme efterfulgt af smagen af fadlagring. Alte Rocche har en fin balance mellem frugt, sødme og fadlagring, da vinen har kant og ikke oversød som nogle Appasimento-vin har tendens til at være.
Passer til:
Gris, Italiensk mad, Mørkt fjerkræ, Okse
75cl - 14,5%