Vidigal Douro 2019 er en portugisisk rødvin blanding fra Douro-regionen, kendt for sin produktion af højkvalitetsvine. Det er typisk en blanding af traditionelle portugisiske druer som Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz (også kendt som Tempranillo) og andre lokale druesorter.
Douro-vine er kendt for deres kompleksitet og struktur. Vidigal Douro 2019 forventes at have en dyb rød farve og en rig, fyldig smagsprofil med toner af mørke bær, blommer og krydderier. Derudover kan den have visse jordiske eller mineralholdige toner, som er typiske for vine fra Douro-regionen.
Det er almindeligt at parre Vidigal Douro 2019 godt med grillet kød, rige pastaretter og modne oste. På grund af dens struktur og kompleksitet kan den også nydes alene eller som en følgesvend til en afslappet aften.
Vinene fra Douro-dalen har de seneste 10-15 år ændret sig markant på to områder. Dels er andelen af bordvine ift. portvin gået kraftigt i vejret, og dels har kvaliteten af bordvinene forbedret sig markant i retning af større friskhed og renhed i vinene.
Denne mellemklassevin er skabt på baggrund af de klassiske portvinsdruer tinta roriz, touriga franca, tinta barroca og touriga nacional, som alle trives i Douros varme klima med skiffer i jordbunden.
Modsat de gammeldags Douro-rødvine har Vidigal via en kølig maceration lavet en mundret, afrundet vin med stor fylde uden tilhørende, bidske tanniner. Veldoseret fadlagring har afrundet vinen uden at påvirke den aromatisk.
t og smag har modne skovbær som det dominerende element med et krydret strejf af lavendel og eukalyptus samt lidt vanilje og mokka. Vinen har generøs frugt uden skarpe kanter og leverer en særdeles drikkevenlig vin, der vil egne sig til et bredt udsnit af stege- og simreretter.
Har man tiden, iltes vinen 1-2 timer før den serveres ved 17-18°.