Box Whisky Quercus II Alba

Box Whisky Quercus II Alba

979,00 DKK

(inkl. moms)
Vægt: 1,8 kg.
Lagerstatus: 6 stk. på lager
stk.

Box Whisky Quercus II Alba er en single malt whisky fra det nordsvenske destilleri, High Coast. Denne aftapninger består af 100% urøget whisky, som først har ligget på bourbonfade af forskellig størrelse, og til sidst får en såkaldt ”finish” på helt små 40- og 96-liters fade lavet af amerikansk virgin oak, hvilket indeholder store mængder vanilin og laktoner (som giver kokos-agtige noter). Whiskyen er tappet med en gennemsnitsalder på 5.55 år, ved 50,8% alkohol uden hverken tilsat farvestof eller kølefiltrering.

 

Farve: Rav.
Duft: Sandeltræ og kokosnødder en masse. I baggrunden fennikel og salvie.
Smagsnoter: Smagen har en fin sødme og noter af honning og solbærmarmelade med vanilje.

 

Serveringsforslag: Nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to. Lad gerne whiskyen stå et øjeblik i glasset for at åbne sig.

 

High Coast Distillery ligger i en gammel savmølle ved Ångerman-floden i Ådalen i det nordlige Sverige. Her laver de 100.000 liter ren alkohol om året, og visionen er enkel: at lave verdens bedste single malt whisky. Derfor er der naturligvis stort fokus på både råvarer og finesser i produktionen: man bruger både pilsnermalt fra Halmstad i Sverige og røget malt der importeres fra Skotland, vandet kommer fra den lokale flod og gæringen er usædvanligt lang for at skabe så meget smag som muligt.

Destilleriet er et af de nordligst beliggende i hele verden, og der er enorme temperaturudsving i deres lagre (som ikke er temperaturstyrede) hvilket har en radikal effekt på whiskyens interaktion med træfadene. Man bruger to typer fade, både first-fill bourbonfade af amerikansk hvideg og spanske oloroso-sherryfade. Nogle bygges også om til en traditionel, svensk fadtype kaldet ankare, som indeholder lige knap 40 liter. Disse bruges især til private aftapninger.

 

50cl - 50,8%