Find: Gær, vand, olie, havsalt, bradepande, madfilm, bagepapir, stor skål, røremaskine/håndmixer med dejkroge.

1. Opløs 10 g gær i 5,5 dl koldt vand. 

2. Tilsæt Bottle indholdet og 3 spsk. olivenolie.

3.  Ælt i 5 min. langsomt og ca. 10 min. hurtigt til dejen slipper skålens sider.

4. Smør skålen med olie og læg dejen i.

5. Sættes til hævning i 12 – 15 timer i køleskabet med madfilm henover skålen.

6. Hæld dejen i en bradepande med bagepapir som er smurt med olie.

7. Tag olie på fingrene og tryk huller i dejen.

8. Hæves ved stuetemperatur i ca. 30 min.

9. Drys med havsalt.

10. Bages 20-25 min. ved 230°C (ikke varmluft).

11. Jo længere den bages, desto sprødere bliver den.

Tips: Oliven og feta kan også anvendes til pynt. Brug evt. bageform i stedet for bradepande for et højt Focaccia brød.

Hurtig bagning: 20 g gær opløses i 5,5 dl lunken vand (20°C). Æltes 10-15 min. til dejen slipper skålens sider, og sættes til hævning i stuetemperatur i ca. 2 timer.

 

Chia rugbrød

Bagevejledning:

Find: Gær, vand, skål (min. 3 L), madfilm, bageform, viskestykke, stegetermometer.

1. Opløs 6 g gær i 6,5 dl koldt vand.

2. Tilsæt Bottle indholdet.

3. Rør sammen med en grydeske til grøden er ensartet. Skålen tildækkes med madfilm.

4. Grøden sættes til modning ved stuetemperatur i ca. 12 – 15 timer.

5. Dagen efter røres dejen godt igennem med en grydeske og kommes i formen.

6. Dejen sættes til hævning i 30-45 min. tildækket med et viskestykke. (Små bobler dannes i overfladen, når rugbrødet er hævet tilpas).

7. Sættes i ovnen ved 260°C (ikke varmluft), skru derefter ovnen ned på 190°C.

8. Bages ved 190°C i ca. 60 min. 

9. Brug gerne et stegetermometer, brødet er færdigbagt når brødet er 95°C i midten.

11. Brødet afkøles på en rist.

Tips: Drys evt. brødet på toppen med sesam eller rugmel lige inden det sættes i ovnen. Tilsæt evt. lidt mørkt øl når dejen blandes sammen i stedet for vand. Fx. 3 dl øl og 4 dl vand.

 

Grill brød:

Bagevejledning:

Find: Gær, vand, mel, stor skål, madfilm,

bagepapir, røremaskine/håndmixer med dejkroge.

1. Opløs 7 g gær i 5 dl koldt vand.

2. Tilsæt Bottle indholdet.

3. Ælt i 5 min. langsomt og ca. 10 min. hurtigt til dejen slipper skålens sider.

4. Smør skålen med olie og læg dejen i.

5. Sættes til hævning i min. 12 timer i køleskabet med madfilm henover skålen.

6. Mel (og evt. kerner) drysses på et bord.

7. Dejen lægges på melet.

8. Træk ud i dejen til 4 sider og fold siderne op på midten af dejen.

9. Vend dejen om så samlingen ligger nedad og placer dejen på bagepapir.

10. Lad den hæve i 20-30 min. inden den sættes i ovnen/grillen.

11. Bages 35-40 min. i ovnen ved 230°C (ikke varmluft).

12. Brug gerne et stegetermometer, brødet skal måle 97°C i midten.

Tips: Bag i havegrill evt. på en pizzasten. 

Hurtig bagning: 20 g gær opløses i 5 dl lunken vand (20°C). Æltes 10-15 min. til dejen slipper skålens sider (brug gerne røremaskine) og sættes til hævning i stuetemperatur i ca. 2 timer.

 

Knæk brød

Bagevejledning:

Find: Rapsolie, vand, bagepulver, bagepapir, kagerulle, bradepande, røremaskine/håndmixer med dejkroge.

1. Hæld Bottle indholdet i skålen.

2. Tilsæt 3 dl vand, 1,5 dl rapsolie og 10 g bagepulver.

3. Rør med maskine i 3 min. eller i hånden i 5 min.  

4. Del dejen i 2 eller 3 portioner.

5. Hæld en portion dej ud på bagepapir.

6. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå.

7. Med håndkraft eller kagerulle fordeles det jævnt, så det passer i bradepanden.

8. Det øverste bagepapir tages af, og knækbrødene skæres i de ønskede størrelser.

9. Bages 20-25 min. i ovnen ved 180°C varmluft, til de er gyldne og sprøde.

10. Knækbrødene afkøles på en rist.

Tips: Drysses evt. med birkes eller sesamfrø og groft salt inden bagning.

 

Müsli/granola

Bagevejledning:

Den hurtige Müsli:

Find: Olie, vand, bradepande.

1. Fordel 1/2 dl olie ud på bradepanden.

2. Tøm Bottle indholdet ud på bradepanden.

3. Tilsæt 1 dl vand.

4. Rør det hele sammen og fordel jævnt på bradepanden.

5. Ristes i 60 minutter ved 120°C.

6. Rør jævnligt under ristningen.

Den omhyggelige Granola:

Find: Kokosolie, økologisk citron, 

en moden banan, bradepande.

1. Mos bananen og kom på bradepanden.

2. Tilsæt 4 spsk. kokosolie og skrællen fra 1/2 revet citron.

4. Tøm Bottle indholdet ud på bradepanden.

5. Rør det hele sammen og fordel jævnt på bradepanden.

6. Ristes i 60 minutter ved 120°C.

7. Rør jævnligt under ristningen.

Tips: Tilsæt rosiner/tranebær efter ristning. 

Afkøl müsli/granola og hæld på Bottle.

 

Fruity scones

Bagevejledning:

Find: Smør, bagepulver, kærnemælk/mælk, mel, skål, grydeske, kagerulle, bagepapir, bradepande.

1. Tøm Bottle indholdet i skålen.

2. Hak 175 g koldt smør.

3. Gnid det let ind i Bottle indholdet. Smørret behøver ikke være jævnt fordelt.

4. Tilsæt 20 g bagepulver.

5. Rør hurtigt 3 dl kærnemælk eller mælk i dejen, så den blot hænger sammen. 

6. Rul dejen ud på et melet bord i 3 cm tykkelse. 

7. Skær firkanter på ca. 6×6 cm og sæt dem på en bradepande med bagepapir.

8. Sættes til hævning i stuetemperatur i ca. 30 min.

9. Pensles med et æg, tilsæt en knivspids salt og 1 tsk. sukker som piskes sammen.

10. Bages 15-20 min. i ovnen ved 200°C (ikke varmluft).

11. Scones afkøles på en rist.

Tips: 100 g chokolade kan tilsættes. 

Nydes halveret med koldt smør.