Tilbud
Samsø Snaps

Samsø Snaps

99,00 DKK 110,00 DKK

(inkl. moms)
Samsø Snaps :
Blåbærsnaps
Brombær snaps
Figensnaps
Forårssnaps
Kirsebærsnaps
Rabarber
Slåensnaps
Stikkelbærsnaps
Valnøddesnaps
Vælg Variant
stk.

Alle snapse laves med udgangspunkt i egne, lokale råvarer.

Frugter, bær og nødder kommer fra marker, træer og buske på Samsø, og kun, når vi absolut ikke selv kan dyrke det, får vi hjælp fra det store udland.

Indhold flasker 250ml

 

Slåensnaps:

 

Forårssnapsen er trukket på modne Elstar-æbler, der dyrkes i Alstrup.

Snapsen har en dejlig smag af æbler, og er egner sig godt til f.eks. stegt sild, røget dyrevildt og ost. Æblesmagen gør også snapsen til en oplagt drinkmikser.

Kokken siger: “Dejlig frugsyre og let sødme. Æblets mange kvaliteter bliver fremhævet her. Drik den til retter med stegt flæsk og stegt bacon”

Alkoholprocenten er på 30

 

Brombærsnapsen er trukket på vilde brombær fra Samsøs natur.

Snapsen er rund og blød og har en dejlig frisk, likøragtig smag af brombær.
Du kan drikke snapsen til desserter, afkølet som en aperitif, til ostebordet eller som ingrediens i sommerdrinks.

Alkoholprocenten er på 25

 

Solbærsnapsen fremstilles af bærsorten Ben Lomond, som høstes, når de har det højeste indhold af frugtsukker og den mest intense smag af sol og sommer.
Snapsen er særligt velegnet til ostebordet og som et alternativ til portvin. Du kan også lave en drink af solbærsnaps og cava.

Kokken siger: “Dyb sødme og solmodne bær. Drik til kraftige ost eller iskoldt på en varm sommerdag”

Alkoholprocenten er på 25

 

Valnøddesnapsen har en rigtig god smag af nød, og egner sig rigtig godt til en bid lagret ost eller som en mild form for cognac. Valnødderne til snapsen kommer selvfølgelig fra Samsø. Snapsen udvikler sig ved lagring på flaske, og vi mener selv, at den topper i smag efter otte år fra høstdato.

Kokken siger: “Smag af friskåbnede nødder med den lette bitterhed, som kun valnødden kan give. Til alt, der drikkes snaps til. Gode udviklingsmuligheder, hvis den gemmes”

Alkoholprocenten er på 35

 

Stikkelsbærsnapsen er også en af vores nyheder, som meget hurtigt har fundet sig et stort publikum.
De grønne stikkelbær høstes midt på sommeren, hvor de har den helt rigtige balance mellem syre og sødme.

Når du først får snapsen i munden, bliver dine smagsløg ramt af en frisk syre, der meget hurtigt går over i en frugtig og sødere, rundere smag.

Snapsen gør sig godt sammen med stærke oste, søde desserter eller som mixer til en sommerdrink.

Alkoholprocenten er på 32,5

 

Hinbærsnapsen:Vi anvender hindbær af sorten “Glen Ample” til fremstilling af hindbærsnaps. Bærrene dyrkes på “Maries Minde ” Permelille.
De fuldmodne bær håndplukkes i juli-august. Snapsen får en flot rød farve med en tydelig smag, duft og sødme.

Kokken siger: “Friske hindbær med stor frugtsødme. Let og fin alkohol. Drik til sommerens rødgrød. Lav en fantastisk Sabayonne til friske bær”

Alkoholprocenten er på 20

 

Kirsebærsnaps: Kirsebærrene er håndplukket i en lille plantage ved roden af Besser Rev.

Bærrene høstes meget sent på sæsonen, hvor bærrene har en kraftig smag. Denne snaps er velegnet til oste, desserter og ris a’la mande.

Kokken siger: “Smag af kirsebær og mandel. Meget fin syre. Man skulle tro, den kom fra Sydeuropa. Drikkes i stedet for Portvin og Sherry”

Alkoholprocenten er på 25

 

Æblesnapsen er trukket på de lækreste pigeonæbler, der dyrkes i Alstrup.

Snapsen har en dejlig smag af æbler, og er egner sig godt til f.eks. stegt sild, røget dyrevildt og ost. Æblesmagen gør også snapsen til en oplagt drinkmikser.

Kokken siger: “Dejlig frugsyre og let sødme. Æblets mange kvaliteter bliver fremhævet her. Drik den til retter med stegt flæsk og stegt bacon”

Alkoholprocenten er på 25

 

Blåbærsnaps Denne snaps er trukket på blåbær af sorterne Duke og Chandler, der dyrkes i Fogedmarken på Samsø.

Blåbærsnaps er rund og sød, og farven flot mørkeblå. Snapsen er rigtig god til dessert og ost.

Kokken siger: “Perfekt balance mellem sødme og alkohol. Kan drikkes til let svinekød på frokostbordet”

Alkoholprocenten er på 25

 

Figensnapsen er trukket på figner fra Samsøs største figentræ, der står på gårdspladsen ved “Holmgaard”.

Samsøs milde klima og mange solskinstimer gør, at vi har mange figentræer på øen. Figensnapsen er selvsagt en god makker til oste.

Kokken siger: “Smag af vanilje, figner og kinin. Brug den til flamberede figner eller et alternativ til gin i en gin og tonic”

Alkoholprocenten er på 25

 

Jordbærsnapsen er lavet på en skøn blanding af frisk mynte og solmodne, søde jordbær fra “Holmgaard” ved Besser Rev. Denne snaps fungerer godt sammen med desserter, f.eks. vanilleis og fromager.

Kokken siger: “Smagen starter let sprittet, men går hurtigt over i jordbærkompot med klar myntesmag. Snapsen kan bruges til at lave jordbær-mojito eller drikkes iskoldt til festlige stunder”

Alkoholprocenten er på 30

 

Julesnapsen er en lækker, krydret sag, som passer godt til højtidens dufte og smage.

Snapsen er trukket på pigeonæbler, anis og kanel.

Julesnapsen sætter prikken over i’et, når familien er samlet til æbleskiver og brunkager.

Kunder der har købt dette produkt har også købt