Kopke 20 Years Old er fremstillet af udvalgte Tawnies fra en række forskellige årgange, hvoraf nogle er yngre og nogle er markant ældre end de 20 år, men med en aldersprofil i blandingen som Portvinsinstituttet ved en smagning har godkendt som typisk for typen.
Den faktiske gennemsnitsalder på vinen skal således ikke nødvendigvis være 20 år, men den skal altså have en aromatisk profil som en sådan. Mens man skulle tro, at dette inviterer til snyd og laveste fællesnævner, så er portvinsinstituttet kendt og berygtet for sine høje krav. Desuden er det netop lagringen, som giver disse vine deres særlige karakter, så systemet fungerer i praksis aldeles glimrende.
Det er den erfarne kældermesters opgave at fastholde det samme udtryk og stil år efter år. Hvert hus har sin stil, og Kopke er berømmet for elegante, komplekse og æteriske Tawnies med aldersangivelse udvisende en meget høj gennemsnitsalder.
Kopkes 20 Years Old er lys mahognifarvet med tydeligt alderspræg med en aroma af moden frugt med puddersukker, tørrede noter af figen og hasselnødder og afbalancerende syre i såvel næse som mund. Smagen er harmonisk og kraftig med fasthed og med moden frugt og lang, kompleks og let sødmefuld afsked, der afsluttes af den fri syre med stor længde.
Velegnet til hårde ostetyper eller tærter, nøddebaserede desserter eller tørrede frugter, figner, abrikoser - eller blot som meditations-drink inden et måltid.
93 points Jyllands-Posten
92 points Wine Enthusiast Magazine
Politiken skrev:
”Cremet flødekaramel i duften. Længere inde i næsen tørret frugt og lidt trækarakter. Rig stil – også i smagen, der har en del sødme og god fylde. Ret frisk og fyldig tawny-stil, hvor der stadig fornemmes frugt – men også lagrede toner. Kopke er en af de vigtigste aktører på fronten af fadlagrede portvine med fine tawnies og colheita. Kopke har en lidt gammeldags stil på den fede og gode måde. Man bliver sjældent skuffet med disse vine.”
Politiken, Henrik Steen Andersen, 24/11-2011