Meerestein Chenin-Pinot Grigio 2016

Meerestein Chenin-Pinot Grigio 2016

Stykpris v/ 1 stk. 69,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 64,00 DKK

(inkl. moms)
Vægt: 1,7 kg.
Lagerstatus: På lager
stk.

En frisk og tør sydafrikansk hvidvin fra det smukke Western Cape, hvor Chenin Blanc er den vigtigste hvidvinsdrue.

Chenin, der oprindeligt er kendt fra Loire, har gennem sine 350 år i Sydafrika godt og grundigt vist sit værd på det afrikanske kontinent. Her er den blandet med 25 % af en anden – og i sydafrikansk optik ny variant – Pinot Grigio. Stavemåden antyder, at vi har at gøre med den italienske fortolkning af druen, hvor vægten er på friskhed uden de olierede, tungere aromaer, som man ser i Alsace.

 

Hver variant af de håndhøstede druer blev koldgæret på rustfri ståltanke, hvor de efter gæring og en let klaring hyggede sig nogle måneder sammen med fingæren, der har givet ekstra dybde til vinen. Lagringen på stål og tapning på flaske med skruelåg har sikret de drue-identiske aromaer i vinen.

 

Meerestein Chenin Blanc/Pinot Grigio er en uhøjtidelig, ligefrem vin i letweltervægtsklassen, der byder på ukrukket velsmag. Duft og smag udviser harmoniske aromaer af citron og lime med en sjat eksotiske elementer af canteloup melon og papaya.

 

Nyd vinen i dens ungdom, serveret ved 8-10° til en pizza, pasta med fisk eller skaldyr, til en smagsrig salat, stjerneskud eller som aperitif.

 

75cl - 12,5%