Bacharacher Spätburgunder 2013

Bacharacher Spätburgunder 2013

Stykpris v/ 1 stk. 169,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 159,00 DKK

(inkl. moms)
Vægt: 1,7 kg.
Lagerstatus: På lager
stk.

Ratzenbergers spätburgunder er en livsbekræftende sag, der har sart, feminin og burgundisk frugt kombineret med saftig identitet og den snert af rustikke grønne urter, der akkurat er behagligt. Bacharacher Spätburgunder er en kompleks men forbavsende umiddelbar og ærlig vin, hvor vinen synes at fordampe i glasset.

 

Tysk pinot noir (=spätburgunder) er ellers mange ting – alt fra surt, anæmisk sjask til gumpetunge, barokke fadbomber fra ’the dark side’. Så har man prøvet én, har man så absolut ikke prøvet dem alle. Tyskland står i dag nok som verdens mest interessante bud på seriøs pinot noir - potentialet er enormt og talentmassen ligeså.

 

I Mittelrheins Bacharach-dal, hvor Ratzenberger sidder på de bedste parceller, får druerne masser af sol, men det kølige klima giver lange vækstsæsoner med sen høst og tyndskallede druer, der giver lyse, men aromarige vine.

Da fadlagringen foregår på gamle fade, har man ingen egearomaer i vinen – blot fornemmes mikrooxidationen som opholdet giver, der afrunder vinen og bidrager med den æteriske stil.

 

Duft og smag byder på røde kirsebær, ribs og tranebær med en anelse geranium i baggrunden. Saftighed og fin intensitet modsvares ikke af fylde: denne vin er en intens letvægter, der måske ikke er for alle, men for den voksende skare af koldklimaentusiaster, er dette fremragende underholdning.

 

Nyd denne vin af rummelige bourgogneglas, serveret noget under stuetemperatur, ved ca. 15-16°.