Maxale Primitivo Appassimento Puglia IGP 2016

Maxale Primitivo Appassimento Puglia IGP 2016

Stykpris v/ 1 stk. 109,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 99,00 DKK

(inkl. moms)
Vægt: 1,6 kg.
Lagerstatus: På lager
stk.

Et pletskud og brag af en Primitivo-fadbamse fra den syditalienske Puglia-provins, moderskibet for Primitivo-druen, som i vores Maxale leverer fuld smæk for skillingerne i en dybrød, kødfuld smagsstil uden den fjerneste angst for opulent charme og bamset fylde.

 

Maxale er uden omsvøb vinen til både gården og gaden... Luca Pomaro og winemaker Alessandro Michelon har med Maxale Appassimento anvendt "Il Giro del Piccolo-teknikken " , hvilket i praksis betyder, at drueklaserne et par uger inden høsten drejes en smule ved håndkraft (samme bevægelse, som når kældermesteren drejer champagneasken), mens de stadig hænger på vinplanten.

Den lette " strangulering" af drueklasen standser tilførsel af vand og næringsstoffer til druerne, som derfor naturligt udtørres og koncentrerer det naturlige sukkerindhold.

 

Maxale Appassimento er en opvisning i sødmefuld og og rund mundfylde, en duft og smagseksplosion med skudsalver af chokolade, kirsebær, brombær, muskatnød og ristede kaffebønner - alt bundet sammen uden aggressive tanniner og i en aldeles uprætentiøs smagsstil med inspiration fra californisk Zinfandel og utilsløret begejstring for egetræsfade 

 

Bedst til braiserede retter med krydderier og gerne serveret et pænt stykke under stuetemperatur for at dæmpe de 14,5 % alkohol. Vinder ikke ved længere tids lagring på flasken, men er kamp- og drikkeklar her & nu! www.vinhulen.dk uge 45: 2 røde glas

 

75cl - 14,5%

 

Kunder der har købt dette produkt har også købt