Brunello di Montalcino 2012 DOCG

Brunello di Montalcino 2012 DOCG

Stykpris v/ 1 stk. 349,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 299,00 DKK

(inkl. moms)
Vægt: 1,7 kg.
Lagerstatus: På lager
stk.

La Colombina er en diminutiv vingård i det sydlige Toscanas Montalcino-distrikt, hvor familien Caselli ejer 3 hektar vinmarker omkring Castelnuovo dell`Abate. Her er de naboer til bl.a. Ciacci Piccolomino og Uccelliera i Brunello-zonens feterede syd-østlige del, hvor gårdens egen vinproduktion er etableret så sent som i 1997. Indtil da havde familien Caselli, som har ejet gården i generationer, beskæftiget sig med dyrkning af oliven og druer.

 

Man kan snildt nærme sig Colombinas Brunelloer ved frigivelse, selv om de har et endda betydeligt henlæggelsespotentiale. Stilistisk befinder husets Brunello sig et sted midt mellem traditionel og moderne - en lidt kontroversiel og forsimplet kategorisering, men de fleste entusiaster får således ikke desto mindre en idé om, hvor vi så befinder os!

 

Vinens forskellige komponenter har fået mellem 30- og 40 mdrs. lagring på fade af varierende størrelse. Efter fadlagringen får vinen ca. 1 år på flaske inden den frigives til salg.

 

I duft og smag møder man intense nuancer af rød bærfrugt med tætte kirsebærnuancer pakket ind i modne, ungdommelige tanniner. Brugen af træ er helt som vanlig meget velintegreret og vinen fremstår med tydelig Brunello-profil, der råber på et godt stykke rødt kød. 2012 er en kraftig men balanceret årgang, der både kan nydes nu, men man kan snildt henlægge den i mindst 10 år.

 

Nyd denne Brunello over de næste 8-10 år som den perfekte partner til en bistecca fiorentina eller en anden udskæring udsat for stegeflade og intet overflødigt tilbehør. Vi anbefaler en serveringstemperatur på ca. 17° og et rummeligt Bordeauxglas.

 

94 points Wine Spectator

 

"This red combines power and elegance, with bright acidity and dense tannins. Cherry and plum fruit are accented by leather, tobacco and mineral. Best from 2020 through 2035."