Gour de Chaulé har begået en helstøbt og ’håndlavet’ Gigondas med sjæl; en vin der er blevet til med respekt for områdets stolte traditioner.
Hos Dom. du Gour de Chaulé dominerer gamle, krogede grenache ’bush vines’, mens der også dyrkes en anelse syrah og mourvèdre. Vinstokkene er ca. 60 år gamle, hvilket giver naturlig koncentration og kompleksitet. Lagring foregår i ca. 1½ år på store, ældgamle træfade. For at bevare vinens oprindelige udtryk hverken klares eller filtreres vinene. Derfor oparbejdes ad åre lidt bundfald i flaskerne, som man bør tage højde for, hvis man langtidslagrer vinen.
Egentlig er det med vin som denne lidt mod dens natur at skulle nedbrydes i en formel, beskrivende teknikaliteter om vinifikation og lagring, for summen er større end de enkelte bestanddele, og denne dejlige, rustikke Gigondas fremstår helstøbt og naturlig og meget fjernt fra nutidig teknologi. Når man dufter og smager, flyver tankerne i retning af det sydlige Rhônes skråninger med fattig, stenet jordbund og den rosmarin og timian samt de olivenlunde, der dækker dem. Gå på opdagelse i vinen, hav tålmodighed og giv vinen tid til at vise, den er både forfinet og rustik, elegant men kraftig og drikkevenlig dens struktur til trods.
Drik denne Gigondas nu (vel-iltet) og ca. et årti frem, hvis man har et godt sted at henlægge den. Vi anbefaler et rummeligt vinglas og en serveringstemperatur på 17°.
92-94 points Vinous.com