Santa Alicia Merlot Reserva 2013 Maipo Valley

Santa Alicia Merlot Reserva 2013 Maipo Valley

Stykpris v/ 3 stk. 74,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 69,00 DKK Stykpris v/ 12 stk. 64,00 DKK

(inkl. moms)
Vægt: 1,7 kg.
Lagerstatus: På lager
stk.
Maipo Valley 2013

Smukt beliggende i Pirque i Maipo Valley vis á vis med Andesbjergene finder man Viña Santa Alicia, som blev grundlagt af Maximo Valdés tilbage i 1954. Han var på det tidspunkt allerede ejer af to berømte chilenske vinhuse, Santa Rita de Pirque og Palmería de Cocalán i Rapel Valley. Siden da har efterkommerne i 4. generation produceret nogle af Chiles bedste vine. Huset råder over 4.500 ha vinmarker, som er beliggende i Pirque og en mindre del i Casablanca Valley længere mod vest og tættere på Stillehavet. I 1997 blev winemaker David González (tidl. Concha y Toro) ansat som ansvarlig for vinproduktionen, og i dag er Santa Alicia et betydende vinhus på de vigtigste eksportmarkeder i USA og Europa.

 
Santa Alicia Reserve Merlot er produceret af egne druer fra Pirque syd for Santiago, hvor klimaet er ideelt og drypvandingssystemer leverer rent smeltevand til vinmarkerne. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft og for at sikre maksimal friskhed i druerne høstes kun i de tidligste morgentimer, hvorefter druerne bringes ind til sortering og videre vinificering. Efter presningen føres mosten til Pirque, hvor Santa Alicias dygtige winemaker, David González, tager over. Vinen lagrer efter vinifikation 8 måneder på hovedsagelig franske barriques - nok til at give blide tanniner uden at dominere smagen med fadsminke.
 
Vinen præsenterer sig med en dybrød farve, en intens duft af skovbær og hyldebær med tydelig, blommet drueidentitet og en blød og harmonisk eftersmag, støttet af fadlagringen, som blot understreger frugten og ikke overdøver helhedsindtrykket. Med tiden vil vinen få et behageligt strejf af skovbund og tobaksblade, som er adelsmærket for vellagret Merlot.
 
Chilean Wine Producer of the Year ' International Wine & Spirit Competition'
 
(nb! billede er 2012 flaske)