Barbera d`Asti Appassimento 2014 Ricossa

Barbera d`Asti Appassimento 2014 Ricossa

Stykpris v/ 3 stk. 74,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 69,00 DKK Stykpris v/ 12 stk. 64,00 DKK

(inkl. moms)
Vægt: 1,7 kg.
Lagerstatus: På lager
stk.

Dette er verdenspremieren for Piemonte-vin med betegnelsen ’Appassimento’, som traditionelt har været forbeholdt vinene fra Veneto-regionen længere mod øst. Ricossa er lykkedes med en drikkevenlig, fyldig og afrundet Barbera, som rammer målgruppen, der foretrækker fylde uden for megen struktur og syre i vinen.

 

De håndhøstede drueklaser lægges allerede i vinmarken i små, beskyttende kasser og får ved ankomsten til vineriet lov at stå i tørrerum før presningen, hvorved mosten – og i sidste ende også vinen koncentreres. Efter gæringen ligger godt halvdelen af vinen 8 måneder på barriques, mens resten lagres i ståtank.

 

Ricossa Barbera Appassimento har en dyb, dramatisk mørkerød farve med lilla tendenser. I duften møder man noter af mørke kirsebær, brombærlikør, viol og marcipan. Smagen følger trop med stor mundfylde med tætte, afrundende bæraromaer med en snert af frugtsødme.

 

Vi anbefaler at man finder en kødret med en vis tyngde, når man skal matche mad med Ricossa Barbera Appassimento. Det kunne eksempelvis være en simreret med okse eller lam, eller en stegeret med en kraftig sovs.

 

Serveres ved 16-18° af rummelige vinglas.