1923
23 vinbønder med et vingårdsareal på 25 hektar slår sig sammen og fandt vingården Girlan i en historisk gård fra det 16. århundrede. Johann Kofler Krautschneider var den stiftende formand for vingården Girlan.
1961 • Kældermester Valentin Spitaler producerer et udvalg af de bedste Vernatsch-druer til ære for 950-året for byen Villach (Østrig) og opkalder vinen efter den beholder, den modner i i flere måneder: Fad nr. 9.
1975 • Kvalitetspioner Hartmuth Spitaler anerkender Gschleiers unikke potentiale og producerer Vernatsch-stedets vin fra Gschleier fra gamle vinstokke for første gang. Der er et tæt samarbejde med den sydtyrolske kunstner Paul Flora omkring design af etiketterne.
1980 • Girlan-vingården stoler i stigende grad på Pinot Noir-druen og lancerer den nye top Trattmannhof Mazon Pinot Noir-vin på markedet for første gang.
I dag er der 200 vinfremstillingsfamilier, som dyrker omkring 220 hektar vinmarker i de bedste vingårde i Upper Etsch og Unterland regionen med stor dedikation og motivation.
Vinene er blandt de mest prisvindende i regionen og er tilgængelige i over 30 lande verden over.