Miyagikyo Single Malt er en type whisky produceret på Miyagikyo Destilleriet, beliggende i Miyagi-præfekturet i Japan. Denne single malt whisky er kendt for sin glatte og komplekse smag, der ofte har subtile noter af frugt, nødder og krydderier. Miyagikyo destilleriet er kendt for at bruge traditionelle japanske destillationsmetoder kombineret med moderne teknikker for at skabe en unik og sofistikeret whiskyoplevelse.
"Seriøst flot dram" 94 point - Whisky & Rom Magasinet.
Nikka Miyagikyo Single Malt er det perfekte eksempel på den lette og elegante stil, destilleriet er kendt og elsket for. I modsætning til søsterdestilleriet, Yoichi, er Miyagikyo lavet på helt urøget malt, og en stor del af whiskyen er lagret på sherryfade, hvilket giver dybde og fyldige noter af tørret frugt, chokolade og krydderier. Whiskyen er tappet ved 45% alkohol.
Farve: Gylden.
Duft: Æbler, karamel, abrikos, samt kakaopulver og bivoks.
Smagsnoter: Fyldige noter af krydderier, kokosnød og chokolade.
Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand.