Amazonas chili fra Colombia er meget stærk. Det er en af de skarpeste. Dens frugtagtige noter og subtile syre minder om Tabasco hot pepper. Dens lysegule farve forklares med høsten inden modenhed. I køkkenet forbedrer det en skål i eksotisk sauce eller endda dips.
Colombia tager sit navn fra opdagelsesrejseren Christopher Columbus.
Det var ham, der bragte de første sorter af peberfrugter til Europa.
Colombia drager fordel af det meget frugtbare Amazonas-bassin; en af de rigeste naturreservater på jorden og hjemsted for den stærke chili-familie.
Dette er, hvordan denne peberfrugt tager sit navn fra den mytiske flod, der laver sin seng i denne region: Amazonas.
På ganen er Amazonas peber frugtagtig og har en subtil syre, der minder om Tabasco peber. Faktisk hører disse to peberfrugter til den samme paprikaart : " Capsicum Frutescens ".
Amazonas peber er kendetegnet ved sin farve. Høstet kort før den optimale modenhed er den gul. Delikat tørring bevarer denne farve såvel som alle dens organoleptiske egenskaber. Amazonas peber er stærk og når 50.000 til 70.000 SHU * eller Scoville enhed (* SHU: Scoville Heat Unit).
Ved madlavning kan Amazonas peber bruges til forskellige formål. At krydre saucer eller supper, krydre en gryderet, kødretter eller endda dip.
Det er vigtigt at bemærke, at chili peber afslører sin styrke under madlavning. Jo længere det koger, jo mere vil det give rettenl en meget krydret karakter. Således skal det tilføjes mere eller mindre tidligt i tilberedelsen afhængigt af den ønskede profil.
Ingredienser: Capsicum frutescens
Oprindelse: Colombia
Indhold 20g