Himalaya saltblokken er den nyeste trend på den kulinariske scene. Disse madlavnings saltplader kan bruges på en grill, eller som et koldt serveringsbræt til sushi, ost eller frugt.
Til Grill: Forvarm saltblokken ved indirekte varme i ca 30 minutter og den er klar til brug - Stort set alt, hvad der kan tilberedes på grill kan tilberedes på saltblokken med undtagelse af fedtholdige fødevarer som bacon.
Ved brug på gasgrill/gaskomfur: Læg saltblokken direkte på. Varm langsomt op ved lav varme i ca 15 minutter, øg varmen fra lav-medium til medium-høj. Jo langsommere du gør dette, jo bedre. Rengøring - Hvis varm, lad blokken køle helt af først. Fugt saltblokken med en fugtig svamp (brug ikke sæbe). Skrub med en blød børste eller skuresvamp for at fjerne madrester. Hold blokken så tør som muligt - jo mindre vand, jo bedre. Tør efter med et rent viskestykke.
Himalaya saltblokke består af 100 procent rent salt, der indeholder 84 naturlige mineraler og sporstoffer. Ifølge Global Healing Center, er Himalaya salt omtalt som "det hvide guld" på grund af dets renhed. Mål: 20x10x3cm