De fire mest kendte boblevand er champagne, cava, prosecco og espumante
Champagne findes i forskellige tørhedsgrader:
Brut er helt tør, Sec er halvtør, demi-Sec er halvsød og endelig doux som er meget sød. Derudover har forskellige Champagnehuse andre ”egne benævnelser” f. eks. Ultra Brut eller Brut Sélection o.s.v.
Årgangs champagne – Vintage, laves kun i de bedste år hvor Champagnehuset finder de indhøstede druer af særlig god kvalitet.
Champagne er ikke kun til nytårsaften klokken 24. Den kan nydes til enhver lejlighed, man skal blot finde den tørhedsgrad der passer til den valgte menu eller velkomst.
Lad være med at lade proppen ”springe” med et knald, den korrekte måde at liste proppen op med et ”lille pift”.
Cava kommer fra den spanske region Catalonien.
Prosecco vin er Italiens svar på en Champagne
Espumante er boblevand fra Portugal
Ellers er der et utal af sparkling vine fra hele verden.