Kopkes Ruby er en ungdommelig og bærpræget portvin, som fungerer upåklageligt som tilbehør til blåskimmeloste, chokolade, som hovedbestanddelen i en god portvinssovs eller som aperitif.
Vinifikationen foregår i Douro-dalen på Kopkes Quinta de São Luiz ved Douro-flodens sydlige bred, få km fra Pinhão. Her går traditioner, forskning og et af Portugals mest moderne vinifikationscentre hånd i hånd for at skabe de ideelle betingelser for fremstilling af kvalitetsportvin.
Kopke Fine Ruby Port er basis-portvinen, fremstillet af udvalgte blandinger fra flere forskellige lots i Douro Superior og Cima Corgo.
Farve: Ruby Port er kendt for sin dybe røde farve, der typisk er mørk og intens.
Duft: Forvent en rig duft af modne røde bær som kirsebær, brombær og solbær. Der kan også være subtile noter af krydderier som kanel og nelliker.
Vi anbefaler at nyde vinen noget under stuetemperatur; 14-17° synes passende.
Husk at bruge et godt hvidvinsglas til formålet; snapseglas og andre vinforbrydelser duer ikke