Montalto ROSATO Nero d'Avola er en rosévin fra Montalto-vinproducenten, som er beliggende på Sicilien i Italien. Denne vin er lavet af druen Nero d'Avola, som er en af de mest fremtrædende rødvinsdruer i regionen.
Montalto ROSATO Nero d'Avola har en lyserød farve med nuancer af hindbær. Den har en frisk og frugtagtig smag med noter af røde bær som jordbær og hindbær samt en let krydret undertone. Den har en behagelig syrlighed og en afrundet struktur, hvilket gør den velegnet til at nyde som en forfriskende drik på en varm dag eller som et match til lette retter såsom salater, fisk eller skaldyr.
Rosévin og nero d’avola er to ord, der sjældent ses i samme sætning. At dømme ud fra denne vin er det en klar fejl! Her er nemlig en glimrende, saftig rosé og samtidig vin med både smag, let fylde og personlighed.
Druerne kommer fra en mere tempereret del af det ellers stegende hede Sicilien, hvor den syrefriskhed, der skal til for at holde vinen i balance, stadig er til stede. Nero d’Avola er Siciliens ’egen’ drue, der giver god farve, aroma og syrefriskhed. Barone Montalto har i deres topmoderne vinifikationsanlæg med temperatur-kontrolleret gæring på rustfri ståltanke formået at fastholde denne friskhed.
Duft og smag domineres af friske, røde bær, især hindbær og jordbær, som præsenterer sig i en tør men drikkevenlig stil, hvor vinens fylde giver en blød cremethed i mundfornemmelsen. Eftersmagen er ren og frisk med krydrede undertoner. Vinen holdes i en uforpligtende og lettilgængelig stil, der kalder på det næste glas.
Nyd vinen til lette kødretter uden tunge saucer, til stegt fjerkræ, til middelhavs-inspireret fiskesuppe eller som tørstslukker i det foretrukne havemøbel. Vi anbefaler at servere vinen ved 8-10°.