Chatel Buis Bourgogne Pinot Noir er en vin fra Bourgogne, en region i det østlige Frankrig kendt for sin Pinot Noir af høj kvalitet. Det er normalt en medium til let rødvin med noter af kirsebær, hindbær og nogle gange jordnære undertoner. Pinot Noir druen er kendt for sin subtilitet og evne til at udtrykke terroir, hvilket betyder at smagen kan variere alt efter hvilken del af Bourgogne den kommer fra. Chatel Buis er en vingård, der sandsynligvis vil have en specifik karakter for sin vin, som kan indeholde kvaliteter som elegance, balance og finesse. Det er almindeligt, at Bourgogne Pinot Noir-vine ældes godt og udvikler kompleksitet over tid, med noter af vilde bær, læder og nogle gange svampe, der kan dukke op med alderen. Samlet set vil Chatel Buis Bourgogne Pinot Noir sandsynligvis være en interessant og smagfuld repræsentation af denne prestigefyldte region og druesort.
Dette er ærlig, rød bourgogne – ikke højtravende, men en vellykket ’landvin’ på pinot noir-druen.
Mens alle vindrikkere kender både Bourgogne og pinot noir, så er Côte Chalonnaise for mange et ukendt begreb. Det er i al enkelthed den geografiske fortsættelse mod syd af det mere prestigiøse og markant dyrere Côte d’Or (Côte de Nuits + Côte de Beaune) og slutter, hvor Maconnais begynder, endnu længere mod syd.
I Côte Chalonnaise er vinene endnu betalbare, og mange af de gode bourgognekøb kommer i disse dage netop herfra.
Producenten, Producteurs de Buxy, er, sin ubeskedne størrelse til trods, kendt for at levere sunde, områdetypiske og prisvenlige vine. Denne notorisk vanskelige drue, giver lyse, lette, frugtfokuserede vine. Det understøttes af en skånsom vinifikation, hvor vinen gæres på ståltank og lagres på en blanding af store, ældre egefade og rustfri ståltanke.
Chatel Buis Bourgogne Pinot Noir Côte Chalonnaise er en let, velduftende rødvin med aromaer af røde kirsebær, hindbær og tranebær med en let rustik, urtet kant i baggrunden af aromabilledet. Smagen har dejlig friskhed og intensitet, der ikke trætter smagsløgene, men fremmer lysten til det næste glas.
Bør nydes i store glas ved 14-16°.
75cl - 12,5%
Meats in sauces or grilled like a good charolais fillet in sauce, a fondue bourguignonne and characterful cheeses (epoisses, coulommiers, etc.). With a few years, it will be a good companion to lamb, duck and game.