Riecine er en af Chiantis topproducenter, der med økologisk drift laver nogle af områdets sundeste vine med stor renhed, elegance og sans for terroir. Vinene oser af Toscana og Sangiovese. Huset hører hjemme i Gaiole in Chianti, nord-øst for Siena, hvor Riecine har de højest beliggende marker beplantet med Sangiovese.
Riecine Rosso Toscana er 100 % sangiovese og laves med udgangspunkt i ekstremt lave udbytter, 20 hektoliter/hektar. Dette kombineret med kræsen selektion i vineriet er en (dyr!) nødvendighed for produktionen af topvin. Med en høstmængde der svarer til under 1/3 af en normal Chianti, så er der en naturlig forklaring på, hvorfor dette er kostbar vin - det er ikke PR hype og ejerens store armbevægelser, der er grunden.
Der vinificeres udelukkende med naturgær i en Nomblot betontank med lang maceration på hele 40 dage. Herefter presses vinen nænsomt og lagres 36 måneder på 'tonneaux', hvoraf en lille andel udskiftes årligt.
Dette er superlativ topvin fra meget gamle vinstokke; essensen af Sangiovese med en saftig, intens kirsebærfrugt med balsamiske elementer, cedertræ, røg og en tydelig mineralsk profil. Riecine Rosso Toscana forener power med elegance og et terroirpræg, som vil tydeliggøres ved nænsom henlæggelse. Vinen bærer ubesværet sin koncentration og er en sikker kandidat til en plads dybt i kælderen, men tanninerne er samtidigt så fintslebne, at den sagtens kan drikkes
Vi anbefaler at nyde vinen som madvin med elegante kødretter uden for tunge saucer. Serveringstemperatur: 16-18°.
Til den utålmodige(!): denne vin bør iltes meget grundigt, hvis man 'lige skal smage en flaske'. Man kan uden at lyve påstå, at denne vin smager bedst, hvis den åbnes dagen før, den skal drikkes.
17,5 (af 20) Jancis Robinson.com
"...Terrific intensity and freshness, really intense but without weight or haeavy-handed winemaking. Vibrant, tangy and mouth-watering. Delicious and so youthful"